Fakat bunlardan daha da önemlisi çocuklarımıza verdiğimiz bu vitamin ve minerallerin vücuttan emilmesidir. Zannetmeyin ki bu aldığımız vitaminler çoçuklarımızda yüzde 100 emilim olup ilgili doku ve organlara gidiyor.
Normalde bu vitaminler sağlıklı bir bağırsağa geldiğinde oradan emilim olur ve kan dolaşımıyla hücresel beslenme gerçekleşir. Eğer çocuk sağlıksız bir bağırsağa sahipse bu vitaminlerin büyük bir kısmı dışkı yoluyla atılacaktır, yani kan dolaşımıyla hücrelerini beslemeyecektir. Çocuk bu aldığı vitaminden gerekli faydaya göremeyecektir. Çok antibiyotik , kortizon kullanmış ve kötü bir beslenmeye sahip çocukların bağırsağının sağlıklı olması da zaten beklenemez.
D vitamini kg başına 100 IU alınmalı
İlk iş bağırsağı sağlıklı hale getirip ondan sonra bağışıklık sisteminin olmazsa olmazı: D vitamini Omega 3 ile vücudun bağışıklık sistemini desteklememiz gerekmektedir. D vitamini kg başına 100 IU alınmalıdır. Omega 3 balık yağında ise IFOS onayı olmalı ayrıca DHA ve EPA oranı da yüksek olan tercih edilmelidir.
Çocuklarımızın bağırsağını desteklemek için de akasya gramı yani akasya ağacın gövdesine çıkan reçine (prebiyotik) bir numaradır.
Bağırsaklarımız için vazgeçilmez!
Bunu dışında ev yoğurdu, mutlaka ev sirkesi kefir, kombu çayı bağırsaklarımız için vazgeçilmezdir. Özellikle süt yerine mutlaka kefir veya ev yoğurdundan yapılmış ayran içebilirler!
Bu ürünlere dikkat
Çocuklarımızın beslenmelerine de paketlenmiş ürünler, hazır kekler, gofretler, cipsler ve hazır meyve suları koymayalım.Bu sadece çocuklarımız için değil ailece bu şekilde beslenmeye dikkat etmeliyiz.
Düzenli uyku şart
Ayrıca düzenli bir uyku, çocuklarımızın bağışıklığı için olması olmazıdır. Okuldan geldikten sonra da çocuklar mutlaka hareketli olmalılar.Sürekli bilgisayar veya ekran başında hareketsiz olmak çocuklarımızın bedenine verdiğimiz en büyük zararlardan biridir.