K2 vitaminine gelince bu vitamin ise bağırsağımızdaki bakteriler tarafından üretilir. K1 Vitamini kanın pıhtılaşmasında görevlidir, K2 vitaminin ise sayılamayacak kadar çok görevi vardır.
K2 vitamini kemik ve kıkırdak metabolizmasında görevlidir. Yani K2 vitamini eksik olduğunda kemiklerimizde kireçlenme olabilir! Şu şekilde ifade edecek olursak kemiklerimiz için kalsiyum çok önemlidir. Kalsiyumu biz yedigimiz içtiğimiz gıdalardan alıyoruz bu gıdalar sindirilip bağırsaklarımıza geliyor, buradan da emiliyor. Barsaklardan emildikten sonra ne olması lazım? Kemiklere gidip orada tutunması ve orada kalması gerekiyor. Bunuda D ve K vitamini vasıtasıyla yapıyor. Çünkü K vitamini kalsiyumun kemiklerimize gitmesini ve orada kalmasını sağlıyor. K2 eksikliğinde ise kalsiyum kemiklerimize gidemiyor; yumuşak dokuda veya damar içerisine gidiyor. O zaman da hem kireçlenme oluyor, hemde damarlarımızın içinde kalsiyum birikmesi oluyor.
Kalp sağlığımız açısından bu çok önemlidir. Çünkü kalp çevresinde yer alan damarlarda kalsiyum birikmesi; kalp hastalıklarına yakalanma riskini arttırır. Vücudumuzda K2 vitamini yeterli olmadığında; kemiklere gitmesi gereken kalsiyum damarlarımızın içinde birikir. Buda inme dediğimiz felç veya kalp hastalıkları riskini arttırır.
K vitamini kalp ve kemik sağlığı için çok çok önemlidir ama bunun yanında Alzheimer gibi hastalıklar içinde önemlidir. 70 yaş üzeri bireyler üzerinde yapılan bir çalışmada; kanında yeterli K2vitamini bulunan yaşlıların hafızalarının daha iyi olduğu gözlemlenmiştir. Yeterli K2 vitamini Alzheimer ve Demas gibi bir çok hastalığında oluşmasını engeller.
K2 Vitamini bağırsaklarımızda bulunan yararlı bakteriler tarafından sentezlenir. Bu çok önemlidir.Eğer bu bakteriler görevlerini yapamıyorsa ya da bağırsak florası kötü bakteriler tarafından işgal edilmişse K2 vitamini sentezi gerçekleşemez ve vücutta eksikliği olur. Bu durumda dışarıdan D3K2 vitamini ile desteklememiz gerekir.